Μαίνεται ο πόλεμος στη συνδρομητική - Νέες υπηρεσίες από τον ΟΤΕ

Μαίνεται ο πόλεμος στη συνδρομητική - Νέες υπηρεσίες από τον ΟΤΕ
Μαίνεται ο πόλεμος στο μέτωπο της συνδρομητικής τηλεόρασης, ένας τομέας που καταγράφει αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία διετία.


Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ TV ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά νέες υπηρεσίες.
Η πρώτη που αναμένεται να διατεθεί στον καταναλωτικό κοινό –περί τα μέσα της άνοιξης – είναι το OTE TV Go, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν τα προγράμματα των καναλιών του ΟΤΕ TV μέσω κινητού, ταμπλέτας και υπολογιστή.
Ηδη οι δοκιμές της νέας υπηρεσίας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και έχει ήδη έχει γίνει test στη συμβατότητα της εφαρμογής σε συσκευές της αγοράς (ios, android) από διάφορους κατασκευαστές, ενώ στην παρούσα φάση γίνεται δοκιμαστική εφαρμογή για την διαπίστωση τυχόν προβλημάτων. Επίσης εντός του έτους θα λανσαριστεί και η υπηρεσία Multiview με την οποία θα δίνεται δυνατότητα να «μοιράζεται το σήμα» σε διαφορετικές τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να βλέπει το δικό του πρόγραμμα τηλεόρασης σε κάθε οθόνη που υπάρχει στο σπίτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδρομητική τηλεόραση καταγράφει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος του 2014 η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης διαμορφώθηκε στο 23,5%, έναντι 18% που ήταν στο τέλος του 2013.
Ενδεικτική της δυναμικής που καταγράφει ο κλάδος της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι το γεγονός ότι ο ΟΤΕ και η Forthnet έχουν πετύχει σχεδόν τριπλασιασμό των συνδρομητών των συνδρομητών τους κατά την διετία 2012. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ξεπεράσει πλέον τους 850.000, από 300.000 στα τέλη του 2012.
Ο ΟΤΕ υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2014 αύξηση την βάση των συνδρομητών στους πάνω από τις 350.000, ενώ η Nova έχει αγγίξει το εντυπωσιακό νούμερο των 530.00 συνδρομητών.

Ξεσπά η μάχη της «φορητής» συνδρομητικής τηλεόρασης – Δείτε τι ετοιμάζουν OTE και FORTHnet ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ