Την κρητική αλυσίδα χονδρικής CRM Aριάδνη εξαγοράζει η Μαρινόπουλος

Την κρητική αλυσίδα χονδρικής CRM Aριάδνη εξαγοράζει η Μαρινόπουλος
Στην εξαγορά κρητικής αλυσίδας προχωρά η Μαρινόπουλος, όπως έγραψε πρώτο το fpress, είδηση την οποία επιβεβαίωσε και πριν από λίγο η διοίκηση της εταιρίας.  


Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρινόπουλος υπέγραψε προσύμφωνο για την απόκτηση του 51% της κρητικής αλυσίδας CRM Αριάδνη και θα ασκεί το management της εταιρίας. Το υπόλοιπο 49% θα διατηρήσουν οι μέτοχοι της CRM καθώς και εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
Με την εξαγορά αυτή η Μαρινόπουλος, διευρύνει την παρουσία του στην αγορά της Κρήτης, μέσω των 140 καταστημάτων που προμηθεύει η CRM Αριάδνη.
Να σημειωθεί ότι η «CRM Παντοπωλεία Κρήτης ΑΕ» ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012. Η εταιρεία προμηθεύει πάνω από 140 σούπερ μάρκετ και έχει περισσότερα από 70 συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM αριάδνη» στην Κρήτη.
Σε επίπεδο μεγεθών, για την υπερδωδεκάμηνη χρήση του 2013 η CRM έκλεισε με τζίρο 32,1 εκατ ευρώ και κέρδη με κέρδη ύψους 762 εκατ ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Μαρινόπουλος εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερμάρκετ στην «Κρόνος Νικ. Καρακίτσος ΑΕΒΕ».
Η σχετική συμφωνία αφορά το σύνολο του δικτύου των 18 καταστημάτων της «Κρόνος» στο Νομό Αχαΐας, ενώ υπεγράφη στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η Μαρινόπουλος Α.Ε. για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη λιανική και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά.
Τα 18 καταστήματα της «Κρόνος» μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express και θα τροφοδοτούνται με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».


Η επίσημη ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

«Η Μαρινόπουλος αποκτά το 51% των μετοχών της εταιρείας "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας.
Η Μαρινόπουλος Α.Ε., η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα, συνεχίζει να αναπτύσσεται στρατηγικά και να διαμορφώνει την επόμενη μέρα του κλάδου. Η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία σημαντική συμφωνία εντός του 2014.
Η συμφωνία αφορά στην εξαγορά του 51% της "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗ Α.Ε.", η οποία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Κρήτη. Η εταιρεία αφενός προμηθεύει σούπερ μάρκετ, αφετέρου έχει συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία "CRM Αριάδνη".
Με τη νέα συμφωνία εξαγοράς, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ενισχύει περαιτέρω το μέγεθος του ως το μεγαλύτερο σε έκταση δίκτυο λιανικής στη χώρα, αλλά και την παρουσία του στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή του Ηρακλείου, όπου η "CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." κατέχει αξιόλογα μερίδια αγοράς.
Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ