Καρέλιας … bank με ρεκόρ μετρητών

Καρέλιας … bank με ρεκόρ μετρητών
Με ασύλληπτους ρυθμούς συνεχίζει να η Καρέλιας να παράγει ρευστό και τη φετινή χρονιά.

Έτσι στις 30 Σεπτεμβρίου η Καπνοβιομηχανία είχε ταμείο 245 εκ Ευρώ ενώ μέσα στη χρήση τα ταμειακά της διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 71 εκ Ευρώ. Η Καρέλιας την ίδια στιγμή έχει μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις ενώ το σύνολο των λοιπών υποχρεώσεων του ομίλου (προμηθευτές κλπ) είναι της τάξεως των 90 εκ Ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαιά του προσεγγίζουν τα 300 εκ Ευρώ.
Τη φετινή χρονιά η εταιρία παρουσιάζει μικρή υποχώρηση των πωλήσεων χωρίς ωστόσο να έχει επηρεάσει την κερδοφορία της η οποία ευνοήθηκε και από αντιστροφή προβλέψεων για φόρους που είχαν γίνει στο παρελθόν αλλά και από συναλλαγματικές διαφορές.
Στο εσωτερικό η Καρέλιας αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της ωστόσο οι εξαγωγές παρουσιάζουν υποχώρηση γεγονός που οφείλεται στην σημαντική πτώση των εξαγωγών προς την Αφρική καθώς σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές οι πωλήσεις κινούνται αυξητικά.
Σε επίπεδο παροχών διευθυντικών στελεχών η Καρέλιας φέτος έχει αυξήσει στο εννεάμηνο τις Αμοιβές Διευθυντικών Στελεχών στα 1,907 εκ Ευρώ από 1,751 εκ Ευρώ στο περυσινό εξάμηνο. Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να καθοριστεί και η πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους. Πέρυσι, οι παροχές είχαν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ