Νέα πολυεθνική καταφθάνει στο λιμάνι του Πειραιά

 Νέα πολυεθνική καταφθάνει στο λιμάνι του Πειραιά
Mετά την Sony ένα νέος πελάτης αναμένεται να καταφθάσει στο λιμάνι του Πειραιά.


Πρόκειται για την αμερικανική εταιρία Cisco Systems η οποία είναι ηγέτης στην σχεδίαση και εμπορία ηλεκτρονικών προϊόντων, συσκευών δικτύωσης υπολογιστών, και προϊόντων και υπηρεσίιών τηλεπικοινωνιών.
Η Cisco, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της πρόσφατης εκδήλωσης, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Cosco για την χρήση του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κόμβου.
Οι αρχικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, εντούτοις δεν υπήρξε συμφωνία.
Πλέον οι συζητήσεις αναθερμάνθηκαν ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της Cisco στην Ελλάδα Α. Τσιμπούκης τονίζοντας ωστόσο ότι οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τέτοιου είδους θέματα είναι συνήθως ιδιαίτερα χρονοβόρες.
Η αμερικανική Cisco αναμένεται να είναι η 5η μεγάλη συμφωνία της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.
Έχουν προηγηθεί οι συμφωνίες με την Hewlett Packard, Huawei, ZTE και τελευταία με την Sony για την χρησιμοποίηση του λιμανιού του Πειραιά για την είσοδο των προϊόντων της στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Τα προϊόντα των εν λόγω εταιρειών κατευθύνονται σε σειρά αγορών, όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δημοκρατία της Τσεχίας η Σλοβακία κλπ.
Την ίδια στιγμή αρκετά είναι τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που χαρακτηρίζουν την επένδυση της Cosco στην Πειραιά, ως την πλέον επιτὖχημένη.Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο της δημοσίευμα, η Wall Street Journal χαρακτηρίζει την επένδυση της Cosco στον Πειραιά την πλέον επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες. Επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει επενδύσει κεφάλαια 1 δισ. ευρώ, ενώ δρομολογεί πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω επέκταση των σχετικών υποδομών.
Σήμερα, το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης, με βάση τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, ενώ δημιουργήθηκαν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.
Κατά το φετινό 10μηνο, δηλαδή κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, η ΣΕΠ Α.Ε. έχει διακινήσει από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 2,48 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 2,05 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων κατά το περυσινό 10μηνο και 2,51 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων που είχε διακινήσει η εταιρεία στο σύνολο του 2013.
Για το 2014 συνολικά αναμένεται να διακινηθούν περίπου 3,8 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, όση δηλαδή είναι η ετήσια δυνατότητα του λιμανιού (μαζί με την προβλήτα Ι που εξακολουθεί να διαχειρίζεται ο ΟΛΠ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ