Το Ερρίκος Ντυνάν γίνεται... ιδιωτικό νοσοκομείο

Το Ερρίκος Ντυνάν γίνεται... ιδιωτικό νοσοκομείο
Αλλάζει το ιδιοκτησιακο καθεστώς του Ερρίκος Ντυνάν, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας η λειτουργία του οποίου τα τελευταία χρόνια πέρασε από 40 κύματα.


Πλέον το νοσοκομείο θα λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική και θα μετονομαστεί σε «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», ύστερα από τη μεταβίβασή του στην εταιρία Ημιθεά ΑΕ.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, το νοσοκομείο παύει πλέον να λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και στο εξής θα λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική με την επωνυμία «Ιδιωτική Κλινική Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», χωρίς μεταβολές στην άδεια λειτουργίας του, πλην των επιβαλλόμενων από την ισχύουσα για τις ιδιωτικές κλινικές νομοθεσία.
Η άδεια μεταβιβάζεται αυτοδίκαια στην Ημιθεά η οποία είναι εταιρία ειδικού σκοπού που συστάθηκε από την τράπεζα Πειραιώς και εξαγόρασε έναντι 115.135.251 ευρώ το Ντυνάν στον πρόσφατο πλειστηριασμό του, καθώς δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος.
Επίσης για το νοσκοκομείο με βάση την απόφαση του Υπουργού Υγείας, θα ισχύσει και η τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας του ώστε να μπορεί να εισπράττει το νοσοκομείο τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας σημειώνεται ότι τώρα, αρμοδιότητα έχει η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, για την επικαιροποίηση της υφιστάμενης άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου, που στο εξής θα αναφέρεται ως άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Ιδιωτικής κλινικής και θα περιλαμβάνει τη μετατροπή της νομικής μορφής από ίδρυμα σε ιδιωτική κλινική, την αλλαγή της επωνυμίας και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς και της ισχύουσας βεβαίωσης καλής λειτουργίας.
Σήμερα το Ερρίκος Ντυνάν από άποψη κτιριακών υποδομών αλλά και ιατρικού εξοπλισμού θεωρείται ότι είναι ότι καλύτερο διαθέτει τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας υγείας στην χώρα μας.
Οι συνολικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου προς τους γιατρούς και τους εργαζομένους υπολογίζονται σε 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα οικονομικά βάρη του νοσοκομείου αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ