Σε Σκλαβενίτη, Carrefour και Βασιλόπουλο τα προϊόντα της ΕΒΟΛ

 Σε Σκλαβενίτη, Carrefour και Βασιλόπουλο τα προϊόντα της ΕΒΟΛ
Στα ράφια των 110 καταστημάτων της αλυσίδας σούπερμαρκετ Σκλαβενίτης θα βρίσκονται τα προϊόντα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ.


Παράλληλα, τα προϊόντα ΕΒΟΛ βρίσκονται στα καταστήματα Μαρινόπουλος στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ενώ από αυτή την εβδομάδα θα είναι και στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην ίδια περιοχή.
Προ δεκαημέρου τέθηκε σε λειτουργία και η νέα μονάδα παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΒΟΛ, δυνατότητας επεξεργασίας 100 τόνων γάλακτος ανά οκτάωρο.
Η αυξημένη δυναμικότητα θα οδηγήσει άμεσα στην παραγωγή νέων προϊοντικών κωδικών, αλλά και στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου σε Αττική και Β. Ελλάδα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος. Ο κ. Πρίντζος επισήμανε ότι η επένδυση, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με κεφάλαια της οργάνωσης, χωρίς δανεισμό και με την ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αλεξ. Μπαλτατζής».
Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της γαλακτοβιομηχανίας προς τους κτηνοτρόφους, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Πρίντζος, είναι οι καλύτερες τιμές στον ελλαδικό χώρο και στόχο έχουν να στηρίξουν τους κτηνοτρόφους.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι οι τιμές στο πρόβειο γάλα διαμορφώνονται στο 1,02 ευρώ το κιλό από 0,99 ευρώ, ενώ στο βιολογικό πρόβειο στο 1,23 ευρώ το κιλό από 1,20 ευρώ. Στο γίδινο γάλα οι τιμές αυξάνονται από 0,58 ευρώ το κιλό σε 0,61 ευρώ το κιλό, ενώ στο βιολογικό γίδινο η τιμή διαμορφώνεται στο 0,75 ευρώ το κιλό. Όσοι αιγοτρόφοι διαθέτουν γάλα και τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πληρωθούν με 0,80 ευρώ το κιλό. Στο αγελαδινό, όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος, η ΕΒΟΛ πληρώνει 0,44 και 0,45 ευρώ το κιλό όταν ο μέσος όρος πληρωμής του εν λόγω γάλακτος στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 0,40-0,42 ευρώ το κιλό.
Το 2014 η βολιώτικη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία εμφανίζει αύξηση τζίρου και όγκου πωλήσεων άνω του 8%.

«Μεγάλο το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια»

Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα βοσκοτόπια και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να μην λάβουν χρήματα από την εξισωτική.
«Θέλω να τους πω ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, είναι σε όλη την Ελλάδα και οφείλεται στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια τα χαρακτήρισαν δενδρώδεις δάση, εκτάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται μη επιλέξιμες και δεν παίρνουν την επιδότηση.
Η Ελλάδα δεν καλύπτει μετά την αφαίρεση των δασών την απαιτούμενη έκταση σε βοσκοτόπια.
Οι Οργανώσεις που κάνανε το ΟΣΔΕ δεν κάνανε τίποτε άλλο από το να ψηφιοποιούν στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ την έκταση που τους χορηγούσε ο κάθε Δήμος και βέβαια ούτε οι Δήμοι φταίνε, διότι όταν δίνανε την σχετική βεβαίωση δεν γνώριζαν ποιες εκτάσεις θα χαρακτηρισθούν Δάση από την Ε.Ε.
Εμείς δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους κτηνοτρόφους και έχουμε κάνει αρκετά και θα κάνουμε περισσότερα», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ