Τα Makro πάνε... Σκλαβενίτη - Τι αναφέρει η Grivalia

 Τα Makro πάνε... Σκλαβενίτη - Τι αναφέρει η Grivalia
(upd) Στα χέρια της Σκλαβενίτης περνούν τα καταστήματα Makro στην Ελλάδα, η οποία φέρεται να εξασφάλισε τα απαιτούμενα κεφάλαια για το deal από την Grivalia (πρώην Eurobank Properties), που απέκτησε τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου ακινήτων της τελευταίαςμέσω συμβάσεων sale & lease back. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο deal που κυοφορείται τους τελευταίους τρεις μήνες ενώ η πρώτη συμφωνία φαίνεται ότι υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή.


Η Grivalia, σε ανακοίνωσή της το πρωί της Δευτέρας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η εισηγμένη, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει: "Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει σε συνέχεια ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων τα οποία έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες ότι δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη «Makro Cash & Carry» ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Η Εταιρεία στα πλαίσια του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της πρόσφατης Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς και με άλλους Ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει στα 60 εκατ ευρώ για τα 12 καταστήματα της Μakro στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε και αφορούν το 9μηνο του 2013, η Makro κατέγραψε πωλήσεις 240 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ FPRESS.GR από τις 07 Οκτωβρίουαποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ