Πρόταση εξαγοράς της Νίκας κατέθεσε η Chipita

Πρόταση εξαγοράς της Νίκας κατέθεσε η Chipita
(upd) Πρόταση εξαγοράς της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας κατέθεσε η Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου.


Την είδηση επιβεβαίωσε και η εταιρία Νίκας, κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Γνωρίζουμε πως υπάρχει μία πρόταση από τον κο Σπύρο Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες, που αποτελούν τους πιστωτές της εταιρείας, αλλά δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι άγνωστος στην εταιρεία Νίκας.

Αντιθέτως την έχει στηρίξει οικονομικά, ήδη από το Καλοκαίρι του 2011, ενώ είναι και μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό της συμβούλιο. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2012 η διοίκηση της Chipita ανέλαβε να καλύψει ομολογίες συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούσαν στο 50% του νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 3 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Νίκας. Νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2011, η Chipita καταβάλλοντας 5,4 εκατ. ευρώ προχώρησε στην κάλυψη πέραν του 50% ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ το οποίο είχε εκδώσει η αλλαντοβιομηχανία, κίνηση που είχε απότελέσει προμήνυμα για το κεντρικό ρόλο που επιδίωκε να έχει ο κ. Θεοδωρόπουλος και στην εταιρεία. Σημειώνεται ότι η Chipita δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσία στη μετοχική σύνθεση της Νίκας, διατηρώντας έτσι μόνο το ρόλο του ομολογιούχου. Το πλειοψηφικό πακέτο, ήτοι το 67,4%, κατέχει η Global Finance του Αγγελου Πλακόπητα, το 11,9% η Eurobank, ενώ 9,9% ελέγχει η First European Retail Corp.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η πρόταση δεν αφορά μόνο πακέτα μετοχών αλλά και δανείων τα οποία εν συνεχεία θα μετοχοποιηθούν.
Στο εξάμηνο, η εταιρία Νίκας, εμφάνισε μείωση ζημιών στα 3,76 εκατ. ευρώ, με το τζίρο να ενισχύεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εμφάνισε αύξηση μικτού κέρδους κατά 3,9% στα 9,54 εκατ., εμφανίζοντας κια θετικά ενοποιημένα EBITDA έναντι ζημιών το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ