Eπιβεβαίωση Τσαμάζ για τη ρουμανική αγορά στο συνέδριο της Morgan Stanley

Eπιβεβαίωση Τσαμάζ για τη ρουμανική αγορά στο συνέδριο της Morgan Stanley
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα από τη σταθεροποίηση και βελτίωση των βασικών KPIs (GDP, ανεργία, καταναλωτική δαπάνη) εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ από την Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιας εμβέλειας οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για εξαγορά του 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ομίλου για την Ρουμανική αγορά, (επιπλέον ποσοστό της Rom Telecom), σημειώνοντας πως περιμένει τις αποφάσεις της ρουμανικής κυβέρνησης.

Αναφορικά με το ποσοστό 10% του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ, όπως είπε, η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης, πιθανή πώληση δεν θα επηρεάσει τη δυναμική της εταιρείας, ενώ ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ φέρεται ευχαριστημένος από την πορεία και το management της εταιρείας. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ενδεχόμενης εξαγοράς της Nova, διαδικασία που, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στη φάση του due diligence.


Τελος, αναφορά έγινε και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε την πρόθεσή της να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης ΣΣΕ, η οποία θα διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ