Αύξηση κερδών για Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos

 Αύξηση κερδών για Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos
Παρά την γενικότερη πτώση που παρατηρείται στο λιανεμπόριο, σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα κινείται τόσο η κερδοφορία όσο και η επισκεψιμότητα των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda Development, του Μall, του Golden Hall και του Mediterranean Cosmos σατην Θεσσαλονίκη.


Ειδικότερα με βάση τα αποτελέσματα των μεγεθών των τριών εμπορικών κέντρων στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κερδοφορία (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο και ανήλθαν στα 28,1 εκατ. ευρώ.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9% το πρώτο εννεάμηνο του 2014 ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 6,5%. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98%, ενώ παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.
Ειδικότερα, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο Golden Hall κινήθηκε ανοδικά κατά 12% ενώ εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 9%. Η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 9,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 7% σε σχέση με πέρσι.
Στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε άνοδος του κύκλου εργασιών των καταστημάτων κατά 9%, και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 7%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης.
Αναφορικά με το The Mall Athens, τα μεγέθη του επίσης εμφανίζονται αυξημένα. Ο τζίρος των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασαν αύξηση κατά 7,5% και 5,5% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ