Πώς να διεκδικήσετε έως 700.000 ευρώ για να στήσετε τη δική σας "μπίζνα"

Πώς να διεκδικήσετε έως 700.000 ευρώ για να στήσετε τη δική σας "μπίζνα"
Την δυνατότητα να διεκδικήσουν  έως 700.000 ευρώ

άτοκης χρηματοδότησης, για να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή να αναπτύξουν την υφιστάμενη, έχουν όσοι διαθέτουν μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, η μια επιχείρηση με μια νέα φιλοσοφία, αρκεί να έχουν βάση την Ελλάδα

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να υποβάλλουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο με μια αίτηση online στην ιστοσελίδα www.hellenicaward.com, Ο θεσμός "Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας" που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2012, δίνει αυτή την δυνατότητα σε πέντε "ιδέες" οι οποίες θα επιδείξουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το βραβείο θα προσφέρει στους νικητές του διαγωνισμού εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν: Συμβουλές για ένα εύρος υποστηρικτικών υπηρεσιών, την παροχή μέντορα μαζί με χρηματοδότηση απλών διαδικασιών χωρίς τόκους,χρεώσεις και πολυπλοκότητα. Το βραβείο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, έτσι ώστε είτε είστε ιδιώτης χωρίς εμπειρία αλλά με μια νέα μεγάλη επιχειρηματική ιδέα, είτε έχετε μια ήδη καθιερωμένη επιχείρηση με μια καινούργια φιλοσοφία, να μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Προϋπόθεση αποτελεί τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα να έχουν βάση την Ελλάδα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Η αίτηση για το ΒΡΑΒΕΊΟ δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: όλα γίνονται on-line μέσω του δικτυακού τόπου, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείτε και, στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της προσωπικής σας αίτησης όσες φορές θέλετε, προσθέτοντας περισσότερες πληροφορίες και βελτιώνοντας την αίτησή σας μέχρι να είστε έτοιμοι να την υποβάλετε. Κάθε συμμετέχων πρέπει να υποβάλλει τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις του με την ίδια μορφή και με αυστηρή χρήση ενός μέγιστου αριθμού λέξεων. Η εφαρμογή φιλοξενεί ένα περιορισμένο αριθμό συνημμένων υποστηρικτικών εγγράφων (φωτογραφίες, διαγράμματα, λογιστικά φύλλα κλπ). Η διαδικτυακή περιοχή που θα φιλοξενεί την αίτησή σας είναι ασφαλής και οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σας σχεδίου δεν θα μοιραστούν σε κανένα τρίτο πρόσωπο. Ακόμα κι αν φτάσετε στον τελικό κατάλογο των φιναλίστ, κανένα στοιχείο της επιχειρηματικής σας ιδέας δεν θα δημοσιευθεί χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Για όλους τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του βραβείου κάντε κλικ εδώ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 4 Μαρτίου 2015. Η λίστα των φιναλίστ θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας μας. Έπειτα, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όλων των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των νικητών (μία έως πέντε νικήτριες αιτήσεις) στο τέλος Μαΐου 2015. Οι νικήτριες αιτήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από €100.000 έως και €700.000, ανάλογα με το σύνολο των νικητών που θα ανακηρυχθούν. Η υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα προσφερθεί στους νικητές περιλαμβάνει συμβουλευτικά νομικές, λογιστικές και υπηρεσίες επικοινωνιών και πληροφορικής. Επιπλέον, σε κάθε νικητή θα ανατεθεί ένας πολύπειρος μέντορας ο οποίος θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση σε κάθε βήμα της υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας. Ο εξειδικευμένος μέντορας και η υποστήριξη, παρέχονται από τον Όμιλο Libra Group και τους υποστηρικτές του Βραβείου.


ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Οι Μέντορες είναι έμπειρα επαγγελματικά στελέχη που προέρχονται από εταιρίες του Libra Group, αλλά και άλλους υποστηρικτές του προγράμματος. Κάθε μέντορας διατίθεται ανάλογα με τη σχετική εμπειρία του στον συγκεκριμένο τομέα και παρέχει συμβουλές και υποστήριξη που καλύπτουν όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Οι νικητές έχουν επίσης πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη από τις εξειδικευμένες ομάδες του Ομίλου Libra για τουλάχιστον 12 μήνες:

-Νομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τη σύσταση νέων εταιρειών
-Λογιστικά
-Πληροφορική και τηλεπικοινωνίες
-Επικοινωνίες (branding, marketing, CRM, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, κείμενα, κλπ)
-Τέλος, και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, προσωρινός χώρος γραφείων μπορεί να διατεθεί στους νικητές.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
Το Ελληνικό ΒΡΑΒΕΊΟ Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από το Libra Group εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Το Libra Group έχει δεσμευτεί για πάνω από €7 εκατομμύρια προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Μεταξύ άλλων χρηματοδοτών είναι και η εγκατεστημένη στην Αυστραλία εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd, που έχει συνεισφέρει στο πρόγραμμα US$500.000, καθώς και ο Δημήτρης Γουλανδρής, ο οποίος προσέφερε €250.000 στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2014. Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα, προσφέροντας την πολύτιμη υποστήριξή της στους συμμετέχοντες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, από το 2013.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (THE HELLENIC INITIATIVE)
Ιδρύθηκε το 2012. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) είναι ένα παγκόσμιο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά της είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία. Επισκεφθείτε το www.thehellenicinitiative.org

LIBRA GROUP
Το Libra Group είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αφετηρία τη ναυτιλία η εταιρεία αναπτύχθηκε σε όμιλο που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες και λειτουργεί σε πέντε ηπείρους. Το Libra Group έχει σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Επισκεφθείτε το www.libra.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ