Καταστήματα στο κέντρο αναζητούν δύο μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών

Καταστήματα στο κέντρο αναζητούν δύο μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών
Mάχη για την απόκτηση ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσία, δίνουν οι δύο μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών Jumbo και Μουστάκας.


Οι δύο εταιρίες εδώ και καιρό έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση κτιρίου, υψηλών προδιαγραφών, προκειμένου να καλύψουν και την αγορά του κέντρου η οποία μέχρι σήμερα στερείται αναλόγων επενδύσεων.
Σημαντικό ρόλο στην λήψη της απόφασης έπαιξε και η αλλαγή (προς το καλύτερο) που παρατηρείται πλέον στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τις κινήσεις αναβάθμισης που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν (πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου, δημιουργία open mall κλπ).
Ηδη η εταιρία Μουστάκας προχώρησε στην μίσθωση ενός κτιρίου 3.000 τετραγωνικών μέτρων (στο οποίο στεγαζόταν παλιά η Γενική Τράπεζα) στην πλατεία του Μοναστηρακίου, δίπλα από το σταθμό του μετρό. Το νέο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Νοεμβρίου.
Στην αναζήτηση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται και η Jumbo του Α. Βακάκη, ο οποίος προχώρησε προ εβδομάδων στην κατάθεση της μίας και μοναδικής προσφοράς για το πρώην ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 7.500 τ.μ. της αλυσίδας FOKAS στην οδό Σταδίου, ιδιοκτησίας του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται όμως να ‘’κόλλησε’’ λόγω του χαμηλού μισθώματος που προσέφερε ο όμιλος: Την στιγμή που το Ταμείο ζητούσε μίσθωμα περί τα 56.000 ευρώ το μήνα, η αλυσίδα Jumbo προσέφερε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μίσθωμα 20.000 ευρώ και ένα επιπλέον 5% επί του μηνιαίου τζίρου.
Η διοίκηση της Jumbo πάντως, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην δημιουργία καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, μία αγορά που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στο τζίρο του Ομίλου.
Οι δύο αλυσίδες παιχνιδιών δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν «αντιμέτωπες» στην αγορά. Το 2012 η εταιρεία Μουστάκας αποφάσισε να επεκταθεί στη Βόρεια Ελλάδα με νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Το 9ο κατάστημα της αλυσίδας άνοιξε στο εμπορικό κέντρο Florida 1, καλύπτει επιφάνεια 5.500 τ.μ., ενώ βρίσκεται δε πολύ κοντά στο πολυκατάστημα της ανταγωνίστριας εταιρείας «Jumbo», στην Πυλαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ