Οι όροι του deal

Οι όροι του deal
Mἐσω της εξαγοράς, η οικογένεια Κυριακόπουλου θα λάβει μετοχές της Imerys αξίας 214 εκατ. ευρώ, μέσω μίας διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να ελέγχει, όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το 4,4% του νέου ομίλου.


Αν στα ποσά αυτά, συνυπολογιστούν και οι δανειακές υποχρεώσεις ύψους 235 εκατ. ευρώ της S&B που θα αναλάβει η Imerys, η συνολική αξία θα κινηθεί στα 790 εκατ. ευρώ.
Όπως μεταδίδει το Reuetrs, η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2015. Μετά την έγκριση θα ξεκινήσει και η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνει μετόχους της Imerys την οικογένεια Κυριακόπουλου.
Η Ιmerys είναι ηγέτιδα δύναμη στον παγκόσμιο μεταλλευτικό κλάδο, όσον αφορά εξειδικευμένες λύσεις και προϊόντα. Το 2013, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 3,7 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ανέρχεται σε 15.800.
Η S&B δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και διενεργεί πωλήσεις σε περισσότερες από 70. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών ανήλθε το 2013 στα 441 εκατ. ευρώ και απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους. Στις αρχές του 2014, η οικογένεια Κυριακόπουλου, μέλη της οποίας ελέγχουν την εταιρεία εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια, προχώρησε σε δημόσια πρόταση για την S&B με αποτέλεσμα να οδεύσει εκτός του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μεταφέροντας την έδρα του ομίλου στο Λουξεμβούργο.
Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της γαλλικής Imerys, Gilles Michel, σχολίασε, μεταξύ άλλων: “Αυτή η συγχώνευση συνιστά ένα σημείο καμπής για την αναπτυξιακή στρατηγική της Imerys. Καλωσορίζουμε την ομάδα της S&B που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και την ίδια κουλτούρα με εμάς. Μαζί θα ενδυναμώσουμε τη διεθνή θέση μας στον κλάδο των ορυκτών”
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της S&B, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χθες στην Αθήνα δήλωσε: “Συνδυάζοντας τις δραστηριότητές της με την ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των ορυκτών, η S&B κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στη στρατηγική της για διεθνή ανάπτυξη, προς όφελος των πελατών της. Παρακινούμενη από τις ίδιες ισχυρές επιχειρηματικές αξίες, το προσωπικό μας θα βρει νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες με αυτή τη συγχώνευση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που θα συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο της Imerys, καθώς, στη σύνθεση των μετόχων της, καθώς και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων που θα αυξήσουν την ανάπτυξή της”.