Ο Μουστάκας, η μάχη για το ποιοτικό παιχνίδι και το πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Ο Μουστάκας, η μάχη για το ποιοτικό παιχνίδι και το πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας
Aποτελεί ένας από τους πιο πολύπειρους επιχειρηματίες παχνιδιών στην χώρα. Ο Γιώργος Mουστάκας, είναι αυτός που τα τελευταία χρόνια είδε το κενό που άφησαν στην αγορά τα Jumbo (μετά την εισαγωγή προϊόντων από την αγορά της Κίνας) και έκανε την δική του επίθεση στον τομέα του παιχνιδιού, κερδίζοντας την προτίμηση χιλιάδων οικογενειών.

Σήμερα η αλυσίδα Μουστάκας διαθέτει 9 καταστήματα, έχει τζίρο περί τα 30 εκατ ευρώ, και εμφανίζει κέρδη, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα να επενδύει (μέσω ανοίγματος νέων καταστημάτων) ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ο Μουστάκας λειτουργεί ακόμα στην πράξη ως οικογενειακή επιχείρηση, με τον Γιώργο στην θέση του προέδρου και τον γιο του Νίκο στην θέση του διευθύνοντα σύμβουλου.
Ανθρωποι που γνωρίζουν από κοντά τον Γιώργο Μουστάκα υποστηρίζουν ότι το πιο ευαίσθητο σημείο του είναι είναι ο κόσμος του παιδιού, που «είναι και ο τελικός καταναλωτής των προϊόντων», όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Ως πρόεδρος μάλιστα, επί 18 συνεχόμενα χρόνια και ως το 2011 του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών, γνωρίζει καλά τα κακώς κείμενα του κλάδου και δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα ακατάλληλων ή επικίνδυνων παιχνιδιών που συχνά ανακαλούνται από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
Αν και χαμηλών τόνων, εξοργίζεται κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια φαινόμενα, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι κύριοι που ασχολούνται με την βιομηχανία των παιχνιδιών και διοχετεύουν στην αγορά μη ποιοτικά προϊόντα, πρέπει να σοβαρευτούν και να κατανοήσουν ότι έχουν να κάνουν με παιδιά.

Δείτε την νέα μεγάλη επένδυση της αλυσίδας ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ