Η ελληνική εταιρία που εξαγοράζει προϊόντα από πολυεθνική

 Η ελληνική εταιρία που εξαγοράζει προϊόντα από πολυεθνική
Είναι η ελληνική εταιρία που έχει καταφέρει σε περίοδο κρίσης να προχωρά αφενός μεν σε μπαράζ επενδύσεων -συνολικού ύψους 16 εκατ ευρώ -και αφετέρου σε εξαγορές προϊόντων από μεγάλη πολυεθνική.


Ο Σαράντης, η ελληνική εταιρία καλλυντικών και προσωπικών ειδών φροντίδας εξαγόρασε στις αρχές του μήνα έναντι 8,7 εκατ. ευρώ, από την πολυεθνική Procter & Gamble, τη δραστηριότητας του Noxzema στην Ελλάδα.
Η εξαγορά αυτή, που είναι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του και ισχυροποιεί την θέση του ως ηγετική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει εξαγορά και άλλων σημάτων της P&G από την Σαράντης.
Το deal με την P&G είναι το τελευταίο από μια σειρά αντίστοιχων επεκτατικών κινήσεων. Εν μέσω κρίσης ο όμιλος προχώρησε σε μια σειρά εξαγορών που ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιό της, τα μερίδια αγοράς, τους τζίρους και την κερδοφορία της. Το 2010 εξαγόρασε την πολωνική φίρμα κρεμικών καλλυντικών Kolastyna μέσω της θυγατρικής του στην Πολωνία, έναντι 9,5 εκατ. πολωνικών ζλότι (περίπου 2,3 εκατ. ευρώ). Το 2011 ξεκίνησε με την εξαγορά του ουγγρικού σήματος εργαλείων καθαρισμού Domet έναντι 2 εκατ. ευρώ, ενώ λίγους μήνες αργότερα εξαγόρασε το ομοειδές σερβικό σήμα Topstar, έναντι 4,025 εκατ. ευρώ εισερχόμενος σε μια νέα προϊοντική αγορά. Το 2011 εξαγόρασε τη Δ. Κουκουζέλης ΕΠΕ, έναντι μισού εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας απέκτησε τη μακροχρόνια διανομή των προϊόντων PIC και Serenity του ιταλικού ομίλου Artsana, καθώς και των ιαπωνικών πιεσόμετρων ALPK2. Τον ίδιο χρόνο ανέλαβε την αντιπροσώπευση των εμπορικών σημάτων Kolynos, ACT, Denim, Tesori D Oriente, Vidal και Leocrema για Ελλάδα και Κύπρο.
Στα τέλη του ίδιου έτους, αναλαμβάνει από τη Spotless αρχικά την αντιπροσώπευση του εμπορικού σήματος Vapona για την Ελλάδα, ενώ το 2012 επεκτείνει τη συνεργασία της αναλαμβάνοντας τα σήματα Color Catcher και Κeep it white. Στις αρχές του 2012, αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της ελβετικής φίρμας ακριβών καλλυντικών LaPrairie στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο έτος δημιούργησε θυγατρική στη Βοσνία και εφέτος επεκτείνεται στη Δυτική Ευρώπη με σύσταση θυγατρικής στην Πορτογαλία. Στα μέσα του έτους προχώρησε στην εξαγορά της τσεχικής εταιρείας καλλυντικών Astrid, έναντι τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ.