Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που κάνει άνω-κάτω την τηλεοπτική βιομηχανία των ΗΠΑ

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που κάνει άνω-κάτω την τηλεοπτική βιομηχανία των ΗΠΑ
Η FilmOn μια υπηρεσία που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεοπτικού προγράμματος μέσω διαδικτύου αναδείχτηκε ως μια από τις 10 εταιρίες που άλλαξαν την τηλεοπτική βιομηχανία από το περιοδικό Forbes.


Η εταιρία ανήκει στον δισεκατομμυριούχου κ. Αλκη Δαυίδ της οικογένειας Δαυίδ που ελέγχει τον όμιλο Coca Cola Hellenic Bottling Company. Ο βασικός λόγος που το Forbes την κατατάσσει στις εταιρίες που αλλάζουν την τηλεοπτική βιομηχανία είναι η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η FilmOn επί πολλά χρόνια να αναγνωριστεί από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή ως «καλωδιακή τηλεόραση».
Ο λόγος που ισχυρίζεται η FilmOn ότι πρέπει να χαρακτηριστεί καλωδιακή τηλεόραση είναι θέλει να πληρώνει δικαιώματα αναμετάδοσης και με αυτό τον τρόπο να λειτουργεί απολύτως νόμιμα. Παρ όλα αυτά η μάχη για την απόκτηση της άδειας συνεχίζεται και στο μεταξύ η FilmOn μπορεί να μεταδίδει από προγράμματα on-demand και πολλές εκατοντάδες αδειοδοτημένα κανάλια.
Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή η FilmOn έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά εταιριών που κάνουν διαφήμιση μέσω διαδικτύου προκειμένου μέσω δικαστικής απόφασης να κερδίσει το στόχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ