Πώς θα δίδονται τα «αστέρια» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το νέο έτος

Πώς θα δίδονται τα «αστέρια» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το νέο έτος
Η πληροφορία ενδιαφέρει τόσο τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων όσο και όλους εμάς που του χρόνου του καλοκαίρι θα θελήσουμε να νοικιάσουμε δωμάτιο τύπου rooms to let ή και επιπλωμένο διαμέρισμα για να περάσουμε τις διακοπές μας.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού η οποία δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στο ΦΕΚ και ισχύει από 1/1/2015, για να κερδίσει «αστέρια» ένα δωμάτιο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για την ακρίβεια, τα «αστέρια» που γνωρίζουμε όλοι από τα ξενοδοχεία, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αντικαθίστανται με κλειδιά. Όλα τα δωμάτια που εξασφαλίζουν την άδεια λειτουργίας, θα έχουν δύο κλειδιά. Υπάρχει η κατηγορία των τριών και τεσσάρων κλειδιών τα οποία για να αποκτήσει κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει συγκεκριμένο αριθμό μορίων.

Δεν είναι εύκολο να χαρακτηριστεί ένα δωμάτιο ως πολυτελές. Για να πάρει κάποιος τα τέσσερα κλειδιά πρέπει να συγκεντρώσει 5500 μόρια (3500 μόρια χρειάζονται για τα τρία κλειδιά) και το κάθε μόριο προϋποθέτει επενδύσεις. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση τζακιού στο 30% των δωματίων του συγκροτήματος εξασφαλίζει μόλις 300 μόρια, οι τηλεοράσεις flat άνω των 22 ιντσών μόλις 100 μόρια ενώ αν υπάρχει και δορυφορική προστίθενται 200 μόλις. Με πρωϊνό προστίθενται 300 μόρια ενώ αν υπάρχει και υπηρεσία μεταφοράς των αποσκευών επιπλέον 100. Ο κατάλογος των επιλογών είναι πολύ μακρύς και περιλαμβάνει 82 διαφορετικές επιλογές.

Δείτε όλο τον πίνακα ΕΔΩ είτε είστε υποψήφιος πελάτης είτε ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ