Αυτοί είναι οι επτά πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ

Αυτοί είναι οι επτά πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ
Στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, με περιουσία άνω των 1,55 δις δολαρίων, που καταρτίζει το Forbes περιλαμβάνονται επτά ελληνοαμερικανοί για το 2014.

Πρόκειται για τους John Catsimatidis, George Argyros, Michael Jaharis, Jim Davis, John Paul DeJoria, Dean Metropoulos, Peter Peterson
Στη θέση 167 βρίσκεται ο Ελληνοαμερικανός Jim Davis, του οποίου η περιουσία αποτιμάται σε 3,2 δις δολάρια. Ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας αθλητικών παπουτσιών New Balance.
Με περιουσία 2,8 δις δολάρια ακολουθεί ο Ελληνοιταλός John Paul DeJoria που βρίσκεται στη θέση 219. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας προϊόντων περιποίησης μαλλιών και δραστηριοποιείται και στην παραγωγή Τεκίλας.
Στη θέση 272 βρίσκεται ο John Catsimatidis, με περιουσία 2,3 δις δολάρια ο οποίος έχει αλυσίδα supermarket, 400 πρατήρια βενζίνης και συμμετοχές σε εταιρίες ακίνητης περιουσίας.
Ο Michael Jaharis βρίσκεται στη 284η θέση με περιουσία 2,2 δις δολάρια και δημιούργησε μεγάλο μέρος της περιουσίας το 2006 όταν πούλησε την "Kos Pharmaceuticals" έναντι 4,2 δις δολαρίων.
Στη θέση 302 βρίσκεται ο George Argyros, ο οποίος έχει ακίνητα στην κατοχή άνω των 2,1 δις δολαρίων και είναι ιδιοκτήτης της εταρίας DST Systems. Έχει στο παρελθόν υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία.
Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Dean Metropoulos επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Apollo η οποία έχε σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πέρυσι βρικόταν στη θέση 386 του Forbes και η άνοδος στην κατάταξη τα φετινή χρονιά είναι εντυπωσιακή.
Ο τελευταίος Έλληνας που συμπληρώνει τη λίστα του Forbes είναι Peter Peterson με εκτιμώμενη περιουσία 1,7 δις δολάρια. Ο κ. Peterson είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός και κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Νίξον διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ενώ παραμένει ένας από τους ισχυρούς παίκτες στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ