Η πρώτη επένδυση του Ομίλου Κόκκαλη στον... αέρα

Η πρώτη επένδυση του Ομίλου Κόκκαλη στον... αέρα
Είναι η πρώτη επένδυση της Ιntrakat του Ομίλου Κόκκαλη στον τομέα της αιολικής ενέργειας η οποία εγκανιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και σηματοδοτεί την είσοδο της σε ένα από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας.


Πρόκειται για αιολικό πάρκο, ισχύος 21 MW στον Κιθαιρώνα της Βοιωτίας, στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στελέχη του Ομίλου της Intrakat αλλά και της μητρικής Intracom καθώς και πλήθος τοπικών αρχών και φορέων.
Το ύψος της επένδυσης του αιολικού πάρκου ανήλθε στα 35 εκατ ευρώ και η σύνδεση του με το δίκτυο της ΔΕΗ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Το αιολικό πάρκο, αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες 3MW έκαστη της εταιρίας ΕΝERCON που για πρώτη φορά τοποθετούνται στην Ελλάδα. Είναι εγκατεστημένο στον Κιθαιρώνα στα δημοτικά διαμερίσματα Καπαρελλίου-Πλαταιών.
Τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος από τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου θα ανέρχονται σε 250.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα καταβάλλεται απευθείας από την ΔΕΗ σε λογαριασμό του δήμου.
Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο παράγει ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς καμία επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον, επιτρέποντας τη χρήση της από τις βιομηχανικές μονάδες, τους ιδιώτες καταναλωτές και το εν γένει κοινωνικό σύνολο.
Στόχος της Intrakat είναι να ενισχύσει σταδιακά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στο συγκεκριμένο χώρο και να εξασφαλίσει σταθερά έσοδα από την πώληση παραγόμενης ενέργειας.

Eλένη Μπότα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ