Τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν που εγκατέλειψαν την Ελλάδα

Τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν που εγκατέλειψαν την Ελλάδα
Ήρθαν με μεγάλα σχέδια και όνειρα στην χώρα μας... για να τα εγκαταλείψουν λίγο αργότερα. Ο λόγος για γνωστές εταιρίες του εξωτερικού οι οποίες είτε δεν άντεξαν την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, είτε λόγω κακής διαχείρισης συσσώρευσαν μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα να τα μαζέψουν και να φύγουν.


Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η εταιρία Makro που σχεδιάζει την αποχώρηση της από τη χώρα. Η εταιρία Makro που δραστηριοποιείται στη χονδρική και είναι μέλος του Γερμανικού Ομίλου Metro, παρουσιάζει ζημιογόνα αποτελέσματα, ενώ διαπραγματεύεται την πώληση του δικτύου της με την Σκλαβενίτης. Η Makro στην Ελλάδα έχει 12 σημεία πώλησης και παρά τις σημαντικού ύψους πωλήσεις που ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 300 εκ Ευρώ δεν πετυχαίνει θετικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει συσσωρευμένες ζημίες που ξεπερνούν τα 22 εκ Ευρώ. Από την άλλη πλευρά η χρηματοοικονομική της εικόνα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς έχει μηδενικό δανεισμό και ουσιαστικά το πρόβλημα... των ζημιογόνων αποτελεσμάτων προκύπτει από το χαμηλό περιθώριο κέρδους.
Τελευταίο “θύμα” η γιγαντιαία βιομηχανία ελαστικών Michelin, η οποία ύστερα από 34 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, καταργεί τη θυγατρική της στην Ελλάδα και μεταφέρει την “βαλκανική έδρα” της στην -ήδη υπάρχουσα- θυγατρική της στη Ρουμανία.
Το γιατί η γαλλική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1950, εμπορευόμενη μεταξύ άλλων ελαστικά για αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες, φεύγει, είναι λόγω μηδενικών κινήτρων για επιχειρηματική δραστηριότητα και επενδύσεις σε συνδυασμό με την εξοντωτική επιβολή φόρων. Ο μακρύς κατάλογος όμως δεν σταματάει.

Δείτε ποιές εταιρίες εγκατέλειψαν την Ελλάδα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ