"Παραδίδει" ο Λάρι Έλισον της Oracle

"Παραδίδει" ο Λάρι Έλισον της Oracle
Ο Λάρι Έλισον, ηγέτης και ιδρυτής της Oracle και ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στη Silicon Valley, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να αναλάβει το ρόλο του προέδρου και του επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος.

Η κίνησή του θυμίζει αυτό που έκανε πριν από 14 χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος παρέδωσε το τιμόνι της Microsoft κρατώντας ωστόσο τα ηνία στο τεχνικό τμήμα αλλά και το διοικητικό συμβούλιο.

Ο Λάρι Έλισον ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Oracle και σε μία εποχή τεκτονικών αλλαγών για τον κλάδο καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στο cloud computing. Η Oracle ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 3% στα 8,6 δις. δολ. ενώ τα κέρδη στα 62 σεντ ανά μετοχή από 59 σεντ ανά μετοχή.

Ο Μαρκ Χαρντ και η Σάφρα Κατζ, μέχρι σήμερα συν-πρόεδροι της Oracle, αναλαμβάνουν και οι δύο το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, με συμπληρωματικές αρμοδιότητες: Ο Χαρντ θα είναι αρμόδιος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη στρατηγική, ενώ η Κατζ τίθεται επικεφαλής των οικονομικών και θα επιβλέπει τα νομικά και τις διαδικασίες παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ