Κρι Κρι: Το νέο εργοστάσιο που... βγήκε μέσα από τις φλόγες

Κρι Κρι: Το νέο εργοστάσιο που... βγήκε μέσα από τις φλόγες
Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του εργοστασίου της από πυρκαγιά.


Η παραγωγική δυναμικότητα του νέου εργοστασίου είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη δυναμικότητα που είχε η εταιρεία κάτι που της επιτρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία συζητά με δίκτυα διανομής και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία όπου έχει παρουσία ήδη από το καλοκαίρι του 2013 μέσω της Waitrose. Η αρχική συνεργασία με την αγγλική αλυσίδα super market Waitrose, προέβλεπε την παραγωγή από την Κρι Κρι για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Πλέον εκτός από την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας η ελληνική γαλακτοβιομηχανία έχει τοποθετήσει στα ράφια της βρετανικής αλυσίδας και το δικό της brand.
Eπίσης η Κρι- Κρι έχει στα χέρια της «αρκετά προσύμφωνα για νέες συνεργασίες» σε Γαλλία, Ιταλία και Τσεχία, είτε με αλυσίδες λιανικής, είτε και με χονδρεμπόρους.
Η Κρι- Κρι στοχεύει επίσης σε αύξηση πωλήσεων και στον τομέα του παγωτού, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στη διεθνή αγορά (Σενεγάλη, Ρωσία, Ντακάρ δυτική και βόρεια Ευρώπη κ.α), όπου ήδη έχει ή σκοπεύει να αναπτύξει παρουσία.
Σημειώνεται ότι οι πρώτες μήνες του 2014 ήταν δύσκολοι για τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις πωλήσεις γαλακτοκομικών όσο και στις εξαγωγές της που μειώθηκαν στο εξάμηνο κατά 11,3% και 21,8% αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ