Πρωτοβουλία της Nestle για την ανεργία των νέων

Πρωτοβουλία της Nestle για την ανεργία των νέων
Η έναρξη της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUTH) της Nestlé πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και των επικεφαλής εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» υλοποιείται σε συνέχεια της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Nestlé για τη νεανική απασχόληση «Nestlé needs YOUth», που παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2013.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, περίπου 200 εταιρείες από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» της Nestlé ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση ανεργίας στους νέους της Ευρώπης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» στοχεύουν να δημιουργήσουν περισσότερες από 100.000 ευκαιρίες για νέους ανθρώπους μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η ανεργία των νέων αποτελεί σημαντική και σύνθετη πρόκληση για όλη την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα, όπου επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία της Nestlé για τη νεανική απασχόληση αποτελεί εμπνευσμένο παράδειγμα και ευχήθηκε να βρει μιμητές στον κόσμο της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του ο Παύλος Κιόρτσης, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς σημείωσε ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανοίγει ο πιο γόνιμος διάλογος για ένα ζήτημα του οποίου η λύση δεν παίρνει αναβολή: την ανεργία των νέων.

Στόχος της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά» είναι να προσφέρει ένα οργανωμένο πλαίσιο με όλους και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, που θα βγάλει τους νέους από την κρίση της ανεργίας, σύμφωνα με τον κ. Κιόρτση. «Ήδη, κατά την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση από τους προμηθευτές και άλλους συνεργάτες μας και εδώ στην Ελλάδα, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι συμμερίζονται το όραμά μας για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης» ανέφερε σχετικά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Nestlé needs YOUth», η Nestlé έχει δημιουργήσει περίπου 8.000 ευκαιρίες απασχόλησης τους τελευταίους οκτώ μήνες στην Ευρώπη. Η δέσμευσή της είναι να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών μέχρι το 2016.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση αυτή αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες υλοποίησης του προγράμματος (Ιανουάριος- Αύγουστος 2014) η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 161 προσλήψεις και 49 ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση και μαθητεία. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις για συμβουλευτική καριέρας σε νέους, με έμφαση στο βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ