Ποια πολυεθνική μειώνει την τιμή στο γάλα - Σύσκεψη στο ΥΠΑΝ

Ποια πολυεθνική μειώνει την τιμή στο γάλα - Σύσκεψη στο ΥΠΑΝ
Η εταιρεία Friesland Campina Hellas ανακοίνωσε χτες ότι μειώνει τις τιμές του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Family κατά 5 λεπτά το λίτρο από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η απόφασή της είναι αποτέλεσμα του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκτελεί η εταιρεία καθώς τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family έχουν σημαντική θέση στο καλάθι της νοικοκυράς και επιπλέον παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Πάτρα.
Η απόφαση της FrieslandCampina Hellas έρχεται μία μέρα πριν από τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα την μείωση της τιμής του γάλακτος.
Στην σύσκεψη, στην οποία είχε αναφερθεί από την περασμένη εβδομάδα το fpress, υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών για μείωση ης τιμής. του φρέσκου γάλακτος από 5 -10 λεπτά.
Την ίδια ώρα, οι γαλακτοπαραγωγοί δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις εξελίξεις, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Γιακουμάτο, του παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία των τιμών, ενώ επέμειναν στο αίτημά τους να επανέλθει η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα, αλλά και να μειωθεί και πάλι στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του.
Επιπλέον, οι παραγωγοί φοβούνται πως η όποια μικρή μείωση της τελικής τιμής του γάλακτος θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την περαιτέρω επιμήκυνσή του στις έντεκα μέρες, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό σχέδιο.
Η αποτυχία των προβλέψεων του ΟΟΣΑ για το γάλα επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από επίσημα χείλη ….από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ο κ. Χαρακόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη του τόνισε πως διαψεύσθηκε η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι, με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, θέμα για το οποίο αποχώρησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες… Παρόλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ