Νέο κανόνι ρωσικού τουριστικού πρακτορείου

Νέο κανόνι ρωσικού τουριστικού πρακτορείου
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα το λουκέτο στο ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Versa, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2.000 Ρώσους τουρίστες στην χώρα μας. 

Χθες Δευτέρα ήταν η σειρά του πρακτορείου Versa, το οποίο εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι Ρώσοι τουρίστες που έχει το Versa στην Ελλάδα δεν υπερβαίνουν τις 2.000. Πρόκειται για το έκτο τουριστικό πρακτορείο της Ρωσίας που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και αναστέλλει τη λειτουργία του.

Δείγμα της ανησυχίας που υπάρχει είναι η επιστολή που έστειλε χθες στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, το Ξενοδοχειακό Πρακτορείο Ελλάδας που ζητά την αλλαγή της φορολογικής αντιμετώπισης των τιμολογίων που έχουν ήδη εκδοθεί επί πιστώσει από ελληνικά ξενοδοχεία προς τα πτωχευμένα πρακτορεία.

Μετά το ''Versa'' οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τα ρωσικά γραφεία που έκλεισαν υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ