Τι γυρεύει η Google στο.... Υπουργείο Ανάπτυξης

Τι γυρεύει η Google στο.... Υπουργείο Ανάπτυξης
Στις 3 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με στελέχη της Google στην Ελλάδα.


Ειδικότερα ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον κ. Nicklas Lundblad, Director EU Government Relations της Google και τον κ. Διονύση Κολοκοτσά, Public Policy Manager της ίδιας εταιρείας.
Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της Google στην Ελλάδα, αλλά και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Πρόσφατα η Google η οποία επιχειρεί μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι προχώρησε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Grow Greek Tourism Online", που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.
Μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως το Google My Business και το Google AdWords προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.
Σήμερα η Google Eλλάς (οικονομικά μεγέθη 2013) εμφανίζει κύκλο εργασιών ο οποίος φτάνει τα 5,1 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 9,4% συγκριτικά με το 2012 όταν και οι πωλήσεις της έφταναν τα 5,7 εκατ. ευρώ.
Σημαντικά μειωμένα εμφανίζονται και τα έξοδα λειτουργίας της Google Ελλάς καθώς το 2013 υποχώρησαν στα 2, 3 εκατ. ευρώ από τα 3,1 εκατ. ευρώ του 2012. Σημειώνεται πως η μείωση είναι της τάξης του 24,7%. Μειωμένα εμφανίζονται και τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας. Συγκεκριμένα το 2013 η Google Ελλάς κατέγραψε κέρδη προ φόρων 915.185 ευρώ όταν για το αντίστοιχο διάστημα του 2012 είχε κέρδη 1,09 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 16,4%.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η Google Ελλάς το 2012 είχε συνολικά υποχρεώσεις που έφταναν τα 1,22 εκατ. ευρώ ενώ το 2013 οι υποχρεώσεις της εμφανίζονται μειωμένες κατά 4,2% και φθάνουν τα 1,17 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει τέλος, να σημειωθεί πως κατά καιρούς διάφορες ενστάσεις έχουν σημειωθεί για τα δηλωθέντα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες καθώς πρακτική της Google είναι σε μεγάλο βαθμό να τιμολογεί απευθείας στην Ιρλανδία για φορολογικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ