Το κινεζικό e-shop αξίας...200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η μάχη με το Facebook

Το κινεζικό e-shop αξίας...200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η μάχη με το Facebook
Μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στο χρηματιστήριο της Wall Street ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την εγγραφή ενός κινέζικου κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο λόγος γίνεται για την κινέζικη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, που όπως αναφέρει και το BBC, οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το Facebook το οποίο διατηρεί μέχρι στιγμής το ρεκόρ διαδικτυακών εταιριών αφού είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 2012 περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον οι αναλυτές εκτιμούν την αξία της Alibaba μεταξύ των 100 και 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναφέροντας ότι αυτό το ποσό πλησιάζει την Google και το Facebook των οποίων η αξία ανέρχεται στα 400 και στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει και το BBC, η πώληση μετοχών τη κινέζικης εταιρίας θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του χρηματιστηρίου αν ξεπεράσει τα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμήςη κινεζική κρατική τράπεζα, Agricultural Bank of China, το 2010.

Ο λόγος που οι επενδυτές δίνουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στο κινέζικο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι απλός.Η Αlibaba καλύπτει πάνω από τα τρία τέταρτα των online πωλήσεων στην Κίνα. Από τη στιγμή που το 50% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο κάνει αγορές online, η εταιρεία έχει κάθε δυνατότητα να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο.

Αναφερόμενοι στα οικονομικά στοιχεία της Alibaba, τα ετήσια έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 40%-50%, ενώ μελλοντικά έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα κέρδη της πάνω από 40%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ