Ο Σκλαβενίτης ρίχνει 11 εκατ. ευρώ στα χαρτικά privatelabel μέσω «Γλάρου»

Ο Σκλαβενίτης ρίχνει 11 εκατ. ευρώ στα χαρτικά privatelabel μέσω «Γλάρου»
Η στροφή του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα privatelabelείναι κάτι περισσότερο από εμφανής ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης. Η συγκεκριμένη τάση, επιτρέπει στις μεγάλες επιχειρήσεις να καταστρώνουν νέα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση αποκομίζοντας κέρδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο «Γλάρος»  

Τα προϊόντα με τη συγκεκριμένη επωνυμία, τα γνωρίζουν κατά κύριο λόγο οι πελάτες της αλυσίδας σούπερμαρκετ Σκλαβενίτης. Είναι τα privatelabelπροϊόντα στην κατηγορία των χαρτικών τα οποία διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με τα «επώνυμα» είδη της κατηγορίας. Για να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, η χαρτοβιομηχανία Γλάρος ΑΒΕΕ προχωράει –όπως προκύπτει από απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ- σε επένδυση ύψους περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αφορά στον «εκσυγχρονισμό και επέκταση επιχείρησης με απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής, στην επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και στη δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων». Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ποτάμια» στα Οινόφοιτα Βοιωτίας. Το συνολικό κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10.866.874 ευρώ ενώ η κρατική ενίσχυση θα ανέλθει στα 1,63 εκατομμύρια ευρώ ήτοι ποσοστό 15%.

«Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχονται σε 1,00 που αντιστοιχούν σε 1,00 Ετήσια Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.)» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου (2228/13-08-2014).

Η Γλάρος ΑΒΕΕ, εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2003, -στο αρχικό Δ.Σ μετείχαν τρία μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη, ο Στέλιος, η Μαρία και ο Γεράσιμος- κλείνει χρήση τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, οι πωλήσεις για την περίοδο Ιουλίου 2012-Ιουνίου 2013, διαμορφώθηκαν στα 19,839 εκατομμύρια ευρώ από 20,954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2011-2012. Είναι κερδοφόρα επιχείρηση καθώς στην προηγούμενη χρήση εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 6,227 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 6,177 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011-2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ