Ομολογιακό 50 εκατ. ευρώ από την Attica Συμμετοχών

Ομολογιακό 50 εκατ. ευρώ από την Attica Συμμετοχών
Η έκτακτη γενική συνέλευση της ακτοπλοϊκής εταιρείας Attica Συμμετοχών εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης να

προβεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, μετατρέψιμου σε νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, το οποίο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση. Επίσης, ενέκρινε την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Την έκδοση θα καλύψει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Fortress, ο οποίος, επειδή οι ομολογίες είναι μετατρέψιμες σε μετοχές, δυνητικά θα καταστεί και μέτοχος της Attica Συμμετοχών.

H Αttica Συμμετοχών, η οποία ελέγχει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Superfast, είναι η πρώτη εταιρεία που ανοίγει το χορό της αναχρηματοδότησης των δανείων στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Τα κεφάλαια του δανειστή-επενδυτή θα αντικαταστήσουν άλλα δάνεια της Attica Συμμετοχών και γενικότερα η συμφωνία εντάσσεται σε μια συνολική διευθέτηση του χρέους της εισηγμένης εταιρείας με τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα ανακοινωθεί η αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας σε μακροχρόνιο ορίζοντα τουλάχιστον πέντε ετών, γεγονός που θα δώσει σημαντική χρηματοοικονομική ανάσα στην εταιρεία, αφού το αμέσως επόμενο διάστημα είχε να αντιμετωπίσει λήξεις δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ επί συνόλου 289 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος, ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 90% στη MIG, έχει από τις καλύτερες σχέσεις δανείων/περιουσιακών στοιχείων, αφού η αξία των 13 πλοίων του που δραστηριοποιούνται σε Αδριατική (τέσσερα Superfast) και Αιγαίο (εννέα Blue Star) ανέρχεται σε 628 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ