Αναγνώριση των συνεπών επιχειρηματιών ζητά ο ΒΕΠ

Αναγνώριση των συνεπών επιχειρηματιών ζητά ο ΒΕΠ
Την επιβράβευση των επιχειρήσεων, που μέσα στην επτάχρονη κρίση, κατόρθωσαν να επιβιώσουν και με θυσίες

ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όσο παράλογες και αν είναι, χρηματοδοτώντας το κράτος και συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και τη στήριξη των διαδικασιών για μακροχρόνια ανάπτυξη ζητάει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο για την υποστήριξη του αιτήματος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει ότι αυτοί οι επιχειρηματίες πρέπει να επιβραβευθούν και να προστατευθούν έναντι εκείνων, που επωφελούνται συνεχών ευνοϊκών ρυθμίσεων και λειτουργούν σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού.

"Θεωρούμε ότι αυτοί οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τα υποζύγια που σηκώνουν το βάρος της ανάκαμψης της οικονομίας αλλά αντίθετα, πρέπει να ανταμειφθούν για την υπευθυνότητα και τη συνέπειά τους, με την παροχή μίας πραγματικής έκπτωσης φόρου ή μείωσης των φορολογικών συντελεστών ή μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Ελπίζοντας στην άμεση εξεύρεση λύσης για τους αντικειμενικά αδυνατούντες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και στη λήψη μίας απόφασης που θα δικαιώσει τους υπεύθυνους επιχειρηματίες για τη συνεπή συμπεριφορά τους, είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία και ζητούμε μία συνάντηση μαζί σας, σε χρόνο που εσείς θα επιλέξετε, για την εξειδίκευση των μέτρων αυτών και την κατάθεση των προτάσεών μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ