Στραπάτσο στη δημόσια εγγραφή της Algae Farms

Στραπάτσο στη δημόσια εγγραφή της Algae Farms
Μετά την αρνητική πορεία της ΕΛΤΕΧ Άνεμος κατά τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης μετά την εισαγωγής της στο ΧΑ έρχεται να προστεθεί ένα ουσιαστικό πλήγμα στην προσπάθεια εκ νέου ενεργοποίησης των δημόσιων εγγραφών μετά από μια πενταετία απραξίας.


Η πρώτη εταιρία που επιχείρησε να εισαχθεί στη νέα αγορά του ΧΑ την ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ η Algae Farms αναβάλλει τη δημόσια εγγραφή στη λήξη της προβάλλοντας το επιχείρημα «της ανάγκης πληρέστερης ενημέρωσης του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερόμενων επενδυτών» για την οποία απαιτείται , απαιτείται πρόσθετος χρόνος.
Η αλήθεια όμως είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν πολύ χαμηλό με αποτέλεσμα η δημόσια εγγραφή να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία. Το γεγονός αυτό οδήγησε την εταιρία σε συνεργασία με τους συμβούλους της να αναστείλουν τη διαδικασία και να προχωρήσει στην απελευθέρωση και άτοκη επιστροφή των χρημάτων των επενδυτών που είχαν δεσμευτεί για τη δημόσια εγγραφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια εγγραφή ολοκληρωνόταν κανονικά σήμερα και για να καλυπτόταν η εγγραφή θα έπρεπε να εγγραφούν 50 μέτοχοι τουλάχιστον. Το ποσό που ζητούσε η εταιρία ήταν της τάξεως του 1,5 εκ Ευρώ.

NIK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ