Αύξηση εσόδων 31% της Entersoft

Αύξηση εσόδων 31% της Entersoft
Κατά 31% αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα του Ομίλου της Entersoft το πρώτο εξάμηνο 2014, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επενδύσεων

σε νέα προϊόντα, στις δραστηριότητες στο εξωτερικό καθώς και στην νέα εξαγορά που πραγματοποιήθηκε.

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 5,10 εκ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 31,25% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ η κερδοφορία προ φόρων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το περσυνό εξάμηνο και ανήλθε στα επίπεδα του 1,09 εκ. Ευρώ. Η μεγάλη αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη της αγοράς του ERP και CRM, στην ανάπτυξη των νέων εφαρμογών mobile, στην εντυπωσιακή αύξηση που είχε η θυγατρική Retail Link με τις λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης καθώς και στη δραστηριότητα στο εξωτερικό. Η σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας και η συνετή πιστωτική πολιτική είχε ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος, να έχει υψηλότερα ρευστά διαθέσιμα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που ενισχύει το πλεονέκτημά του έναντι των βασικών ανταγωνιστών.

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπεται ότι τα έσοδα του Ομίλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται τόσο από τα ανεκτέλεστα έργα των εταιρειών Entersoft και Cardisoft όσο και από την πρόσφατη εξαγορά της Alpha Software Solutions που ανακοινώθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ανάπτυξής της, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης νέων προϊόντων συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ για την επόμενη 3ετία. Τα βασικά νέα προϊόντα που θα αναπτυχθούν θα εστιάζουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δυνατότητα για διεθνή ανάπτυξη των πελατών της Entersoft που θα τα επιλέξουν. Θα αφορούν τομείς όπως Marketing CRM, Social CRM, Merchandizing, Segmentation Analysis, Warehouse Management Systems (WMS) κ.ά. Παράλληλα, όλα τα βασικά προϊόντα της εταιρείας θα παρέχονται On Premise, On Cloud αλλά και ως Software as a Service (SaaS), για μεγαλύτερη ευελιξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ