Γιατί «κόλλησε» η εξαγορά της HOL από τη Vodafone

Γιατί «κόλλησε» η εξαγορά της HOL από  τη Vodafone
Φρένο στις συζητήσεις της Vodafone με την Hellas On Line βάζουν οι εξελίξεις στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών

και συγκεκριμένα αυτές που σχετίζονται με τη Forthnet. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δηλαδή η θυγατρική της βρετανικής πολυεθνικής στην Ελλάδα και ο όμιλος Ιντρακόμ είχαν φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίηση της συμφωνία το deal έχει κολλήσει.
Και αυτό διότι η Vodafone αναμένει τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πρόταση που έχει γίνει από κοινού με τη Wind για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα όσα έχουν μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η Vodafone για να αποκτήσει τη HOL θα πρέπει να καταβάλει ποσό της τάξεως των 80 εκ Ευρώ. Ταυτόχρονα όμως ως νέος μέτοχος θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας δεδομένου ότι τα ίδια κεφάλαια της HOL είναι αρνητικά κατά τουλάχιστον 11,5 εκ Ευρώ.
Με δεδομένο ότι η HOL έχει συνολικές υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 300 εκ Ευρώ εκ των οποίων 166 εκ Ευρώ είναι δανεισμός η Vodafone υπολογίζεται ότι για να δώσει οριστική στο χρηματοοικονομικό ζήτημα που υπάρχει θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 80 εκ Ευρώ και ουσιαστικά να καταβάλλει για την εταιρία περί τα 160 εκ Ευρώ.
Έτσι με δεδομένο ότι είναι ανοικτό το ζήτημα της πρότασης προς τη Forthnet επικρατούν και δεύτερες σκέψεις για συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος επέκτασης της Vodafone στην σταθερή τηλεφωνία αλλά και την παρουσία στην τηλεόραση δεδομένου ότι η HOL διαθέτει τις υπηρεσίες HOL My TV και HOL Video Club. Η συνολική αντιμετώπιση αυτή είναι προφανές ότι θα αφορά στην ενοποίηση των εταιριών των οποίων θα αποκτήσει τον έλεγχο η Vodafone αλλά και πιθανότατα η διευρυμένη συνεργασία με τη Wind.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ