Κυβέρνηση: Δεν θα γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος

 Κυβέρνηση: Δεν θα γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος
Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ για την επιστράτευση σημείωσε: «Θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά; Σας θυμίζω την επιστράτευση των καθηγητών εν όψει των περσινών πανελλαδικών».


Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι εποχές που οι συνδικαλιστές κυβερνούσαν τη ΔΕΗ και γενικότερα τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει τελειώσει.
Τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να εξηγήσει στους πολίτες ότι το θέμα της ΔΕΗ δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά επιταγή της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψηεπανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, απαντώντας στα σενάρια που κάνουν λόγο για κήρυξη επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στον κ. Φωτόπουλο και στους συνδικαλιστές, γενικότερα, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να φερθούν, όπως αρμόζει, σε ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό κίνημα και «να πάψουν να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, αυτή τη στιγμή, τους χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην εξουσιομανία του».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι την Ελλάδα δεν την κυβερνούν συντεχνίες, αλλά η κυβέρνηση.