Oι 35 απαγορεύσεις των εργαζομένων στα σούπερμαρκετ Βερόπουλος

Oι 35 απαγορεύσεις των εργαζομένων στα σούπερμαρκετ Βερόπουλος
Κατάλογο με 35 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερμαρκετ Βερόπουλος, προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας του εσωτερικού κανονισμού της εταιρίας που υπεγράφη προ ημερών μεταξύ των δύο πλευρών.


Με τον εν λόγω κανονισμό εργασίας, ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που απασχολείται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στην αλυσίδα.
Για τη λίστα με τις παρακάτω απαγορεύσεις επισημαίνεται ότι η παρἀβαση τους συνιστά παράπτωμα και συνεπάγεται πειθαρχικές κυρώσεις.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον κανονισμό:"οι σχέσεις της εταιρίας και του προσωπικού βασίζονται επί της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της επιθυμίας στενήε και ειλικρινούς συνεργασίας. Προϋπόθεση της αμοιβαίας αυτής εμπιστοσύνης και συνεργασίας αποτελεί η πιστή τήτηση των όρων του παρόντων κανονισμού".
Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι παρακάτω απαγευρεύσεις; Ο εσωτερικός κανονισμός ἐχει φροντίσει και για αυτό.... πειθαρχικές ποινές.
Ειδικότερα οι μορφές ων ποινών είναι 4 και κλιμακωτές για τον παραβάτη -εργαζόμενο:
-Προφορική ή έγγραφη παρατήρηση
-Προφορική ή έγγραφη επίπληξη
-Πρόσστιμο μέχρι του 1/4 επί της αναλογίας μίας ημέρας επί του μηνιαίου μισθού ή επί του ημερομισθίου του εργαζομένου. Το πρόστιμο υπολογίζεται επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών κατά τον χρόνο επιβολής του.
-Υποχρεωτική αποχή από την εργασία (προσωρινή απόλυση) για 10 το πολύ ημέρεςγια κάθε ημερολογιακό έτος.
Για την αποφυγή λοιπόν των παραπάνω ποινών οι εργαζόμενοι απαγορεύονται να κάνουν τα εξής....Δείτε τη λίστα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ