Από το Ντουμπάι στην Ericsson η Intracom Telecom-Τι θα γίνει με το προσωπικό

Από το Ντουμπάι στην Ericsson η Intracom Telecom-Τι θα γίνει με το προσωπικό
Στην πώληση των μετοχών του 49% της Intracom Telecom που απέκτησαν πρόσφατα funds με έδρα το Ντουμπάι προς την Σουηδική Ericsson θα προχωρήσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοχοί τους στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η πώληση θα γίνει στο πλαίσιο της συμφωνίας που ήδη υπάρχει μεταξύ των Ρώσων της Sistema και της Ericsson ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν οι μετοχές δεν πήγαν στη Sistema προκειμένου να αποφευχθεί η ενοποίηση.
Η μεταβίβαση του 49% της Intracom Telecom εντάσσεται στ πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας των δύο πλευρών που προβλέπει την ανάληψη από τους Σουηδούς σειρά έργων στη Ρωσία. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει εμπλοκή και της Ericsson Hellas στην οποία θα «μεταφερθούν» μηχανικοί από την Intracom telecom.
Σε δεύτερο στάδιο πάντως δεν αποκλείεται η συγχώνευση των Ericsson Hellas-Intracom Telecom. Αυτό θα συμβεί μόνο εφ όσον οι Ρώσοι αποχωρήσουν πλήρως. Επισημαίνεται πάντως ότι η Sistema είχε κάνει ανάλογη συμφωνία με τον όμιλο Ιντρακόμ αλλά δεν την τήρησε σε επίπεδο έργων ενώ η συμβολή της στην ελληνική θυγατρική της μάλλον συμβολική ήταν καθώς ουσιαστικά χρησιμοποίησε την εξαγορά για να λάβει καλύτερη αποτίμηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.


ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ