Ποιά ελληνική εταιρία γάλακτος αντιστέκεται στην κρίση

 Ποιά ελληνική εταιρία γάλακτος αντιστέκεται στην κρίση
Έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ και αξιοσημείωτη κερδοφορία γνωστοποίησε για την οικονομική χρήση 1.7.2012 - 30.6.2013 η θεσσαλική συνεταιριστική εταιρεία γάλακτος ΘΕΣγάλα-ΠIEς, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από περισσότερους από εκατό αγελαδοτρόφους της Θεσσαλίας και της Πιερίας και εδρεύει στη Λάρισα.


Η επιχείρηση έχει πρωτοτυπήσει, ως γνωστόν, διαθέτοντας στη Λάρισα φρέσκο γάλα, μέσω δεξαμενών και αυτόματων μηχανών εμφιάλωσης γάλακτος, σε πολλά σημεία πώλησης. Το γάλα της, που παστεριώνεται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, προέρχεται από περισσότερες από πενήντα κτηνοτροφικές φάρμες, οι οποίες εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.
Αναλυτικότερα, τα έσοδα της εταιρείας κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο ανήλθαν σε 23,05 εκατ. ευρώ και απέδωσαν μεικτά κέρδη 1,89 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 0,75 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 0,77 εκατ. ευρώ και μετά την πρόβλεψη για φόρους καθαρά κέρδη 0,76 εκατ. ευρώ.
Η συνεταιριστική εταιρεία γάλακτος ΘΕΣγάλα-ΠIEς συνεργάζεται εμπορικά με μερικές από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, ενώ είχε ταχθεί εναντίον των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αγορά γάλακτος, υποστηρίζοντας ότι αυτές εξυπηρετούν «κατεστημένα, ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ