Πόσα χρήματα θα πάρει η Ιντρακόμ από την πώληση της HOL στη Vodafone

Πόσα χρήματα θα πάρει η Ιντρακόμ από την πώληση της HOL στη Vodafone
Ξεπερνά κάθε αρχική εκτίμηση η αποτίμηση της HOL για την εξαγορά της εξ ολοκλήρου από τη Vodafone η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε και απομένει η τυπική ανακοίνωση της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 110 εκ Ευρώ η οποία είναι ελαφρώς υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής η το οποίο διαμορφώνει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας στα 107 εκ ευρώ.
Η αποτίμηση των 110 εκ Ευρώ σημαίνει ότι η Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη θα βάλει στο ταμείο της περί τα 63 εκ Ευρώ καθώς κατέχει το 57,24% της εταιρίας και ταυτόχρονα θα απαλλαγεί από δανεισμό 160 εκ Ευρώ ενώ η Vodafone στη συνέχεια θα υποβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση όλων των μετοχών και την έξοδο της HOL από το Χρηματιστήριο. Σημειώνεται ότι πέραν της Ιντρακόμ Συμμετοχών μέτοχος της εταιρίας είναι η αγνώστων συμφερόντων WORLD EQUITIES INVESTMENTS HOLDINGS S.A με 17,92% η οποία θα βάλει στο ταμείο της περί τα 20 εκ Ευρώ. Η εταιρία εμφανίζεται να ελέγχεται από τον κ. Rene Faltz. O κ Faltz είναι επικεφαλής μεγάλης δικηγορικής φίρμας στο Λουξεμβούργο και έχει θητεύσει κατά το παρελθόν μέλος του ΔΣ της EFG Private International Bank του ομίλου Λάτση ενώ γενικότερα θεωρείται ότι εκπροσωπεί μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται μέσω Λουξεμβούργου.
Επισημαίνεται ότι η Vodafone κατέχει το 18,5% της HOL και h ελεύθερη διασπορά της μετοχής είναι μόλις 6,34%. Με την εξαγορά της HOL η Vodafone αποκτά πελατειακή βάση LLU άνω των 500.000 συνδρομητών και καθίσταται πάροχος που διαθέτει πλήρες πακέτο υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας με σημαντικές συνέργιες. Επιπλέον η HOL διαθέτει ίσως το καλύτερο δίκτυο οπτικών ινών μεταξύ των παρόχων σταθερής τηλεφωνίας πλην ΟΤΕ γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη υπηρεσιών που θα βρίσκονται μπροστά από τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ