Ο έλληνας που θα… "ξεβρομίσει" το Σάο Πάολο στο Μουντιάλ

Ο έλληνας που θα… "ξεβρομίσει" το Σάο Πάολο στο Μουντιάλ
Την ώρα που εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι θα είναι συντονισμένοι με τα γήπεδα της Βραζιλίας για να απολαύσουν τους αγαπημένους «μάγους» της στρογγυλής θεάς, μεταξύ των οποίων και οι έλληνες διεθνείς, κάποιοι συμπατριώτες μας θα δίνουν τον δικό τους αγώνα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η περιφέρεια του Σάο Πάολο, η μεγαλύτερη της Βραζιλίας, προσέλαβε την ελληνική εταιρεία D-Waste ως σύμβουλο ανακύκλωσης, καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου.
Πρόκειται για μια δυναμική εταιρεία, με σημαντική διεθνή παρουσία σε πολλές χώρες ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αφρική. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που διευκολύνει πολύ την εξάπλωση της σε νέες αγορές.


Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Αντώνης Μαυρόπουλος, (ΦΩΤΟ) ένας από τους πλέον γνωστούς έλληνες μελετητές στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ο κ. Μαυρόπουλος εξηγεί ότι: «το έργο μας στο Μουντιάλ του 2014 έχει μεγάλο ενδαφέρον αλλά και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Ως πιο σημαντική θα ξεχώριζα το γεγονός ότι στις δράσεις ανακύκλωσης θα συμμετέχουν και οι συνεταιρισμοί των ρακοσυλλεκτών που στη Βραζιλία είναι επίσημα αναγνωρισμένοι και πολύ δυνατοί. Το θέμα των ρακοσυλλεκτών πρέπει να το δούμε και στην Ελλάδα, δεν μπορούμε απλά να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν».

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εύλογα δημιουργείται η απορία, πως είναι δυνατόν να προτιμάται μία ελληνική εταιρία γι αυτή τη δουλειά. Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Μαυρόπουλος, έχει δώσει επανειλημμένως εξετάσεις και έχει πετύχει στο εξωτερικό. Στο Σάο Πάολο έχει αναλάβει με επιτυχία την διαχείριση των απορριμμάτων σε μία περιφέρεια με προβλήματα, καταφέρνοντας μάλιστα να εντάξει τους φτωχούς από τις φαβέλες στο πρόγραμμα. Με την βοήθεια της κυβέρνησης, που νομιμοποίησε το επάγγελμα του ρακοσυλλέκτη και έδωσε «μπόνους» σε όσους έπαιρναν ταυτότητα, έβαλε τους συνεταιρισμούς των ρακοσυλλεκτών στο πρόγραμμα για να έχουν ένα εισόδημα.

«Η κρίση μας ανάγκασε να βρούμε νέες αγορές, αλλά διαπιστώνουμε καθημερινά ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί όχι μόνο στα κόστη αλλά και την τεχνογνωσία. Η Ελλάδα έχει πολλές εταιρείες που μπορούν να διακριθούν σε τομείς που απαιτούν ένταση γνώσης και τεχνογνωσίας, απλά συχνά λείπουν οι ευκαιρίες και τα δίκτυα για δουλειά και στο εξωτερικό» συμπληρώνει ο κ. Μαυρόπουλος.

Στην ερώτηση τι κάνει στην Ελλάδα, ο κ. Μαυρόπουλος χαμογελά με νόημα και λέει στους συνομιλητές του ότι υπάρχουν ικανά στελέχη σε όλους τους χώρους για να φτιάξουν ένα βιώσιμο και οικονομικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Ως τότε...viva Brazil!

Από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας με σημαντικές αποκαλύψεις και πολλές προσφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ