Για τα μπάζα και την πισίνα του MrJumbo φταίνε… MME και δικαστές

Για τα μπάζα και την πισίνα του MrJumbo φταίνε… MME και δικαστές
Ο μεγαλομέτοχος της μεγαλύτερης εμπορικής επιχείρησης της χώρας καταδικάζεται από ελληνικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή, βάσει της δικαστικής απόφασης, μπάζωσε δασική έκταση για να φτιάξει πισίνα. Κι επειδή η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επιτίθεται κατά πάντων. Χαρακτηρίζει εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι αναδεικνύουν το θέμα για να πάρουν διαφήμιση. Μέχρι και πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει ο κ. Βακάκης δείχνοντας τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.  

Η ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε ολόκληρη, εμπεριέχει προσβλητικότητες εκφράσεις τόσο για την ελληνική δικαιοσύνη όσο και για τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) που ανέδειξαν –ως όφειλαν- το θέμα:

· «Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι εσφαλμένη και ελέγχεται». Δικαίωμα του κάθε πολίτη να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του. Αλλά από ποιον ακριβώς ελέγχεται; Η ανακοίνωση δεν το αναφέρει. Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό, χαρακτηρίζει –ο ίδιος- λανθασμένη την δικαστική απόφαση κρίνοντας το έργο της δικαιοσύνης

· «Η ανάδειξη του θέματος οφείλεται σε σκοπιμότητες που εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς». Ποια ακριβώς είναι η σχέση του κ. Βακάκη με τις δημοτικές εκλογές; Να έκανε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Κηφισιάς – ο οποίος επίσης καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση- να γινόταν αντιληπτό. Ο επιχειρηματίας για ποιο λόγο εμπλέκεται;

· «Και όλα αυτά τα θέματα τα αναδεικνύουν όψιμοι καλοθελητές που ενεργούν με στόχο την εξασφάλιση διαφήμισης έναντι μελλοντικής αποσιώπησης». Να βγει και να καταγγείλει δημόσια ο κ. Βακάκης από ποια μέσα ενημέρωσης δέχτηκε πιέσεις, ποιοι τον εκβίασαν για να δώσει διαφήμιση και αν όντως με τη διαφήμιση που ήδη κάνει σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα εξασφαλίσει την «αποσιώπηση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η καταγγελία του είναι πολύ σοβαρή αλλά χωρίς στοιχεία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κοινή συκοφαντία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την ποινή, που επιβλήθηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον επιχειρηματία κ. Απόστολο Βακάκη, Πρόεδρο της εταιρίας Jumbo, και στον Δήμαρχο Κηφισιάς, ο κ. Βακάκης γνωστοποιεί ότι η εκδοθείσα απόφαση έχει ήδη προσβληθεί με έφεση, καθώς ελέγχεται ως εσφαλμένη.

Ο λόγος της ποινής αφορά στη ρίψη κηπευτικού χώματος σε μία μη δασική, ιδιωτική έκταση πρασίνου, που αποτελεί κοινόχρηστο για όλους τους συνιδιοκτήτες τμήμα πρασίνου του κτήματος Ηλιοπούλου. Ο κ. Βακάκης είχε χορηγήσει ανιδιοτελώς την ανάπλαση και αναδάσωση της συγκεκριμένης έκτασης, περίπου τεσσάρων (4) στρεμμάτων δάσους, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2007, με τη συμφωνία και υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου και μόνον.

Το φυτικό χώμα (και όχι μπάζα), προερχόταν από παρακείμενη οικοδομή, την οποία ενοικίασε ο κ. Βακάκης για κατοικία του και, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των καμένων, η συγκεκριμένη μη δασική ιδιωτική έκταση πρασίνου προετοιμαζόταν για δενδροφύτευση.

Με βάση τα ανωτέρω προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι το θέμα αναδεικνύεται εκ νέου στην παρούσα συγκυρία και αναπόφευκτα τίθεται θέμα σκοπιμοτήτων, που εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς ενόψει επικείμενων δημοτικών εκλογών, με τις οποίες ουδεμία σχέση ούτε είχε ούτε έχει ο κ.Βακάκης.

Τέλος, σε επήκοο διαφόρων όψιμων καλοθελητών, που ενεργούν με στόχο την εξασφάλιση διαφήμισης έναντι μελλοντικής αποσιώπησης, ο κ. Βακάκης επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπέκυψε ούτε πρόκειται να δεχθεί οποιασδήποτε μορφής εκβιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ