Τι κοινό έχουν το iphone 5c, η Ταϊβάν και η Ξάνθη!!!

Τι κοινό έχουν το iphone 5c, η Ταϊβάν και η Ξάνθη!!!
Την ώρα που το εργοστάσιο της Foxconn Electronics στην Ταιβάν όπως όλα δείχνουν δε θα συνεχίσει την κατασκευή του iphone 5c,

λόγω των περιορισμένων πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου αλλά και των ελαττωμάτων που παρουσίασε, ο ERIC CHO Marketing Director του Κινεζικού Ομίλου Foxconn βρέθηκε στη χώρα μας πριν λίγες μέρες για να επενδύσει στην κατασκευή εργοστασίου στην ΒΙΠΕ Ξάνθης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Όπως όλα δείχνουν το εργοστάσιο παραγωγής της Foxconn Electronics στη Ζενγκζού της Ταιβάν, που παράγει το iPhone 5c φαίνεται πως σταματά την παραγωγή έπειτα από τα ελαττώματα που εμφανίζει το νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου της Apple, αλλά και εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων του.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η «οικονομική» συσκευή απογοήτευσε τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα αρχικά να μειωθεί η παραγωγή των τηλεφώνων από τις 50.000 συσκευές την εβδομάδα, μέχρι τη στιγμή που το εργοστάσιο αποφάσισε να μη συνεχίσει την κατασκευή του. Παρότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η προώθηση του iPhone 5c στόχευε σε ένα ευρύτερο κοινό λόγω της μειωμένης του τιμής συγκριτικά με το μοντέλο 5S, τελικά αποδείχθηκε αποτυχία.


Και ενώ σταματά την παραγωγή το εργοστάσιο της Ταιβάν, πριν λίγες μέρες ο marketing director της «Foxconn» κ. Έρικ Τσο, βρέθηκε στη χώρα μας προκειμένου να συνάψει συμφωνία με την ελληνική εταιρία «dasteri A.E» για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής... όχι συσκευών iphone 5c, αλλά συστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού για δημόσιους χώρους.

Στην επένδυση που θα γίνει σε ιδιόκτητο οικόπεδο της «Dasteri A.E.» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, θα συμμετάσχει και ο Αμερικανικός κολοσσός «Hilux and sound off». Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2014. Ο marketing director της «Foxconn» υποστήριξε ότι η σύμπραξη των τριών εταιρειών έχει ως σκοπό «να φέρει την πρόοδο στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Μακεδονία και τη Θράκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ