Η Coca Colα διεκδικεί αποζημίωση 5,5 εκατ ευρώ από εργαζόμενους

 Η Coca Colα διεκδικεί αποζημίωση 5,5 εκατ ευρώ από εργαζόμενους
Σάλο έχει προκαλέσει την Θεσσαλονίκη η απόφαση της Coca Cola 3E να καταθέσει αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ εναντίον 11 μελών του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου  στη Θεσσαλονίκη και των 11 μελών του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Στην αγωγή η διοίκηση της Coca Cola τους κατηγορεί για πρόκληση ηθικής βλάβης και δυσφήμιση και ζητά αποζημίωση 250.000 ευρώ από τον καθένα.
Ο λόγος είναι η εκστρατεία - μποικοτάζ κατά των προϊόντων της Coca Cola που ξεκίνησαν τα μέλη της ΠΟΕΕΠ στη Θεσσαλονίκη, μετά την από την απόλυση 33 εργαζομένων.
Ηδη τα μέλη της ΠΟΕΕΠ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας με νέα 48ωρη από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοέμβρη.
Ταυτόχρονα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη σήμερα, Δευτέρα 11 Νοέμβρη από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ