Success...Sorry: Φεύγει η αλυσίδα Marriott από την Ελλάδα

Success...Sorry: Φεύγει η αλυσίδα Marriott από την Ελλάδα
Την αποχώρησή της από την Ελλάδα, μέχρι τα τέλη του 2013, ανακοίνωσε η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott η οποία επί 30 χρόνια, είχε εντάξει στη διεθνή αλυσίδα το ξενοδοχείο Ledra Marriott στη Συγγρού.

Όπως ανακοίνωσε στον βρετανικό της ιστότοπο από 1ης Ιανουαρίου δεν θα δέχεται κρατήσεις για την Αθήνα. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου που ανήκει στον όμιλο Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας, το οποίο λήγει στα τέλη του έτους. Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 ξενοδοχεία έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας το 2012, παρουσιάζουν συνεχή επιδείνωση (από το 2007 και μετά).
Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο σημείωσε πτώση 39,9%, ενώ πλέον, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα δεν ξεπερνά το 55%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ