Στην Emma Delta το 33% του ΟΠΑΠ

Στην Emma Delta το 33% του ΟΠΑΠ
Κλείδωσε» και επισήμως έναντι τιμήματος 652 εκ. ευρώ η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που μιλά για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης ιδιωτικοποίησης.

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση

Στα 652 εκατ. ευρώ ανήλθε η τελική, βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.

"Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας", δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στην συμφωνία για τον ΟΠΑΠ.

"Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, υπογράμμισε, θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με "αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία".

Αξιολόγηση