Πέφτει, πέφτει, πέφτει και σήμερα το Χρηματιστήριο

Πέφτει, πέφτει, πέφτει και σήμερα το Χρηματιστήριο
Στο 2,3% οι απώλειες για το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την ώρα, το οποίο παρά τα νέα μέτρα που πήρε χθες η κυβέρνηση και υποτίθεται ότι θα δημιουργούσαν καλύτερη διάθεση στους επενδυτές, δεν μπορεί να αντισταθεί στο κακό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.
Ο Γενικός δείκτης κινείται κοντά στα χαμηλά των 860 μονάδων, με τις τράπεζες να δέχονται και σήμερα νέο σφυροκόπημα. Ισχυρές πιέσεις σε Eurobank πάνω από 7% , Μαρφίν πάνω από 6% και Εθνική πάνω από 5%. Την ίδια ώρα οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές ξεπερνούν το 2%. Ο Dax χάνει 2,88%, ο Cac 40 4,15%, ενώ ο Ftse χάνει 2,33%
Αν και το χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται κοντά στα χαμηλά 14 ετών και οι τιμές πολλών μετοχών βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους, οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές κρίνουν ότι ακόμη δεν ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν. Και μάλιστα η συμπεριφορά τους αποδεικνύει ότι προσπαθούν, ακόμη και σε αυτές τις τιμές, να περισώσουν ότι έχει απομείνει από τις «στραπατσαρισμένες» επενδύσεις τους. Και αυτό γιατί η δεδομένη ανησυχία για την τύχη της οικονομίας και της χώρας συνολικότερα έρχεται να ενισχυθεί περαιτέρω από το μπαράζ ανακοινώσεων που δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ