Bonus μια «χρυσή βίζα» για αγορά ελληνικών ομολόγων

Στα σκαριά τροπολογία που θα επιτρέπει την απόκτηση άδειας παραμονής από όσους επενδύουν τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές ή καταθέτουν αντίστοιχα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα

Bonus μια «χρυσή βίζα» για αγορά ελληνικών ομολόγων

Ως κίνητρο για ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική αγορά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προνόμιο της «χρυσής βίζας» που μπορεί να δοθεί σε πολίτες τρίτων χωρών. Μέχρι τώρα, το μέτρο ισχύει για τις επενδύσεις σε ακίνητα και έχει λειτουργήσει καθώς, όπως αναφέρουν μεσίτες, έχουμε φτάσει στο σημείο να κλείνονται μέχρι και πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα με υποψήφιους αγοραστές ακινήτων που θέλουν να αποκτήσουν δικαίωμα διαμονής σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τροπολογία σχεδιάζεται να έρθει από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και θα διευρύνει τον κατάλογο των πιθανών επενδύσεων και με κινητές αξίες πέραν των ακινήτων. Ο κατάλογος αναμένεται να περιλαμβάνει (σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή:

  1. Εισφορά κεφαλαίου 400.000 ευρώ σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας
  2. Εισφορά κεφαλαίου 400.000 ευρώ σε εταιρεία κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών
  3. Αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με αξία κτήσης κατ’ ελάχιστον 400.000 ευρώ και υπολειπόμενη διάρκεια κατά τον χρόνο αγοράς τουλάχιστον τρία χρόνια
  4. Προθεσμιακή κατάθεση 400.000 ευρώ τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας με πάγια εντολή ενανέωσης
  5. Αγορά μεριδίων ή μετοχών αξίας τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων με ενεργητικό τουλάχιστον τρία εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ