Ξεκινούν οι εργασίες για κατασκευή 18 αιολικών πάρκων

Ξεκινούν οι εργασίες για κατασκευή 18 αιολικών πάρκων

Την άμεση έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή ή την κατασκευή 18 αιολικών πάρκων και μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων, για τα οποία έλαβε δάνειο 85 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), δρομολογεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.


Τα 18 έργα ΑΠΕ έχουν συνολική ισχύ 90,48 MW και σε αυτά περιλαμβάνονται 14 αιολικά πάρκα και τέσσερις μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί - τόσο νέες μονάδες όσο και υφιστάμενες που θα εκσυγχρονισθούν. Τα αιολικά βρίσκονται ή ξεκινά η κατασκευή τους σε περιοχές όπως η Χίος, η Καρδίτσα, η Κάρπαθος, η Κεφαλονιά και η Τήνος.
Από τα τέσσερα υδροηλεκτρικά τα δύο (Σμόκοβο ΙΙ, Μακροχώρι ΙΙ) αφορούν νέες εγκαταστάσεις. Στους υπόλοιπους δύο υφιστάμενους σταθμούς (Λούρος, Βέρμιο) θα πραγματοποιηθεί πλήρης ανακατασκευή (repowering), αυξάνοντας σημαντικά την απόδοσή τους.

Το κόστος του πρότζεκτ θα αγγίξει τα 114 εκατ. ευρώ, ενώ το δάνειο που εξασφάλισε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες από την ΕΤΕπ αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η τράπεζα για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ