Οι «μνηστήρες», ο ρόλος της Λάμψα και το ιστορικό «King George»

Οι «μνηστήρες», ο ρόλος της Λάμψα και το ιστορικό «King George»

«Αγκαλιά» με το King George είναι η ΛΑΜΨΑ καθώς η Eurobank έχει την υποχρέωση, βάσει της σύμβασης μίσθωσης που έχει υπογράψει, να θέσει υπόψη της την υψηλότερη προσφορά που θα δεχτεί στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει για την πώληση του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΛΑΜΨΑ, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται επίσης τη «Μεγάλη Βρετανία», δεν σκοπεύει να αφήσει το King George να φύγει από τα χέρια της. Η εταιρεία άλλωστε ολοκλήρωσε το 2013 επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της μονάδας.

Η Λάμψα φαίνεται να έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση του εννιαόροφου κτηρίου που ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το οποίο προορίζεται για ξενοδοχειακή χρήση. Αν η συμφωνία ευοδωθεί, τότε ο όμιλος Λασκαρίδη θα είναι ο κυρίαρχος «παίχτης» στην ξενοδοχειακή αγορά του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Eurobank, που ξεκίνησε τη διαδικασία για την απόκτηση της πεντάστερης πολυτελούς μονάδας στις 30 Μαΐου, η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μη δεσμευτική, με την ίδια να μην αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο, αν το τίμημα δεν κριθεί ικανοποιητικό. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες λένε πως επιθυμεί να ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης σύντομα, πιθανότατα το προσεχές φθινόπωρο.

Το ακίνητο που στεγάζει το King George Palace στην πλατεία Συντάγματος (επί του αριθμού 3 της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’) από το 1930, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ περίπου και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια.

Σήμερα τη διαχείριση του King George πραγματοποιεί η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. (Μεγάλη Βρετανία), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία έχει μισθώσει και το ακίνητο.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Λάμψα για τη χρήση του 2016, το King George είχε πληρότητα αντίστοιχη με το 2015 (κοντά στο 70%). Ο κύκλος εργασιών για τις δύο μονάδες (King George και Μεγάλη Βρετανία) έφτασε πέρσι τα 42 εκατ. ευρώ από 41,4 στη χρήση του 2015 (αύξηση 1,52%), με τη συμμετοχή του "King George" να αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ