Σε ανοδική τροχιά η τιμή του «μαύρου χρυσού»

Σε ανοδική τροχιά η τιμή του «μαύρου χρυσού»
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, αντιστρέφοντας κάποιες από τις απώλειες της χθεσινής ημέρας ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων για έκτη εβδομάδα.


Χθες, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σχεδόν 4% αφού η αμερικανική αρχή ενεργειακής πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,85 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις, παρά τη μείωση των εισαγωγών στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 1991.

Σήμερα, τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αργό μπρεντ κατέγραφαν στις 11:13 ώρα Ελλάδας άνοδο 24 σεντς στα 48,82 δολάρια το βαρέλι, αν και παρέμεναν σχεδόν 4% χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων που κατέγραψαν την Τρίτη όταν ξεπέρασαν τα 50 δολάρια.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύονταν κατά 18 σεντς στα 46,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες υποχώρησαν κατά 3%.

«Η παραγωγή ήταν λίγο υψηλότερη στις ΗΠΑ. Δεν ήταν καλό νούμερο και νομίζω ότι αυτό μάλλον επηρέασε το κλίμα», σχολίασε ο Ολιβιέ Τζέικομπ, αναλυτής στην Petromatrix.

«Για εμένα, (το μπρεντ) ουσιαστικά συνεχίζει να καταγράφει διακυμάνσεις. Κάθε φορά που ανεβαίνει κατά 2 δολάρια, ο κόσμος ενθουσιάζεται, αλλά μετά υποχωρεί και πάλι κατά 2 δολάρια. Τεχνικά, δεν υπάρχει τάση», δήλωσε ο αναλυτής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ