Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες μεγάλου οδικού έργου

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες μεγάλου οδικού έργου
Το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες μεγάλου οδικού έργο άναψε το υπουργείο Υποδομών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το bankingnews.gr το υπουργείο Υποδομών έδωσεεντολή πληρωμής προς την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου ύψους56.535.624,80 ευρώ, που είναι μέρος του τιμολογίου με συνολικό ποσό 67 εκατ.ευρώ.

Το εν λόγο ποσό αφορά την 3η πιστοποίηση της 3η εντολής της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 5.2.7 της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Μαλιακος - Κλειδί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα στον αυτοκινητόδρομο τα οποία είχαν σταματήσει από το καλοκαίρι.

Στον Aυτοκινητόδρομο Αιγαίου η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει το 91% ενώ οι οφειλές του δημοσίου προς τον ανάδοχο ανέρχονται στα 98 εκατ ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είχε προοπτικές να αποπερατωθεί τέλη του 2015, ωστόσο οι τελευταίες εξελίεξις (οικονομικές και πολιτικές) έχουν παρατείνει αρκετά την ημερομηνία παράδοσης του.

Στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου συμμετέχουν οι: Hοchtief (35%), Ελλάκτωρ (20%), J&P Αβαξ (16,25%), Vinci (13,75%), AΕΓΕΚ (10%) και Αθηνά (5%).

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ